Türkiye'de satılan en ucuz elektrikli araçlar belli oldu!

Türkiye'de dünyada da olduğu gibi son zamanlarda elektrikli araç satışları arttı. Peki Türkiye'de satılan en uygun fiyatlı elektrikli araçlar hangileri?
Türkiye'de satılan en ucuz elektrikli araçlar belli oldu!

Türkiye'de satışa sunulan en ucuz elektrikli araçlar listesi belli oldu. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam satışları bu yıl ilk 6 aylık dönemde bir önceki yıla göre yüzde 55,3 arttı. Böylece 555 bin 867 adet satış rakamına ulaştı. Peki Türkiye'de satışa sunulan en uygun elektrikli araçlar hangileri?

Son zamanlarda yaşanan enflasyon sebebiyle otomotiv sektörü de dahil olmak üzere birçok sektörde ve üründe zam üstüne zamlar yapıldı. Yapılan bu zamlardan dolayı vatandaşların alım gücü iyiden iyiye düştü.

Otomobil markaları yapılan zamların ardından her ay en az bir kez yüzde 5 ve üzerinden zam yaparak fiyatlarını güncellemeye devam ediyor. Sıfır araç almak isteyenler ise bu tarz haberleri yakından takip ediyor. Bizde Uşak Gündem olarak sizler için otomobil markalarının güncel fiyatlarını yakından takip ediyoruz.

TÜRKİYE'DE SATILAN EN UCUZ ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

Türkiye'de elektrikli otomobil satışları ilk 6 aylık dönemde 12 bin 792 adet satışla otogazlı otomobil satışlarının çok üzerinde yapılmıştır. 2022 yılında yine aynı dönemde 2 bin 232 elektrikli otomobil satışı yapılmıştı. Bu durumda elektrikli otomobil satışlarında yüzde 465,3 artış söz konusu oldu.

Togg T10X - 1 milyon 227 bin 500 TL

Citroen Ami - 350 bin TL

Seres 3 - 1 milyon 585 bin TL

MG 4 Electric - 1 milyon 159 bin TL

Opel Corsa Elektrik - 1 milyon 225 bin 900 TL

Mini Cooper SE - 1 milyon 390 bin TL

Opel Mokka Elektrik - 1 milyon 493 bin 900 TL

Leapmotor T03 - 995 bin TL'dir.

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere sunmaya gayret ediyoruz.